Pages

Thursday, June 17, 2010

The Journey (8th April 2010)

Kami bertolak dari tempat kerja kami Ancasa Hotel & Spa, KL pada hari Khamis 8 April 2010. Oh ya.. lupa pulak nak bagitau... aku dan rakan-rakan semua dari Jabatan Kewangan.. orang putih kata Finance department.

Bagi sesiapa yang dari Kuala Lumpur dan ingin ke Terengganu, mereka boleh menggunakan jalan yang aku lalui (sila lihat peta)... tak susah pun.. highway Pantai Timur kan ada? Gunakan aje... toll pun rasanya tak mahal kot? nak lagi murah, buat macam aku... cari package. Senang, mudah, jimat... yang penting best.. ehhe

Mari kita tengok coretan aku pada permulaan perjalanan...

kami bertolak jam 5 petang... sampai lebih kurang jam 12.30am (malam)... jauh tu.. tapi apakehal.. drebar yang bawak.. ahaks... tido la apalagi...Haa... dalam perjalanan ni.. kalau korang jalan malam, kita akan lalui satu tempat yang aku rasa macam lebih kurang "tempat pendaratan makhluk asing"... alah macam filem star wars tu... ada lampu-lampu.. ada api mancut-mancut.. inilah Kerteh...

Kerteh adalah satu bandar di dalam daerah Kemaman, lebih kurang 30km dari Chukai... ia merupakan tapak pengoperasian utama Petronas dalam menjalankan aktiviti petrokimia berdekatan Paka. Di sini juga ada sebuah lapangan terbang kecil yang boleh menerima pendaratan kapal terbang kecil/peribadi dan juga helikopter untuk kegunaan plantar minyak.. oh ya.. McDonal yang pertama dibuka di Terengganu ada di Kerteh..

gambar dibawah diambil dari dalam bas kat traffic light.. tak sempat turun... nanti kena tinggal bas.


Hala tuju kami pada malam itu adalah Kuala Terengganu Golf Resort, anak syarikat UDA Ancasa Sdn Bhd.. yang juga menguruskan Ancasa Hotel & Spa KL.

No comments:

Post a Comment